Tenis
0

Roddick: Ponosan sam jer imam novu priliku

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Kladionice, teniski stručnjaci ili bilo ko drugi, daju jako male šanse Andyju Roddicku u nedjeljnom finalu Wimbledona protiv drugog tenisera svijeta, Rogera Federera.

No, činjenica je da Roddick nikada nije izgledao zrelije i kompaktnije na travi, makar i dalje stoji da Švicarac ima ogromnih 18-2 u karijeri protiv Amerikanca, kao i dva prethodna dobivena finala u Wimbledonu.

Roddick, pak, pršti od samopouzdanja i sreće prije finala.

  • Zahvalan sam što mogu opet igrati finale Wimbledona. Bio sam na istom mjestu 2004. i 2005. i tada je Federer bio zasluženo bolji. No, ovo je nova prilika - rekao je Roddick i nastavio:

  • Moram vjerovati da mogu pobijediti. Inače, stvarno ne osjećam pritisak kao tih godina. Drugačije je sada okruženje oko mene ili sam, jednostavno, samo ja drugačiji.

  • Igram bolje, zapravo se osjećam bolje nego prije. Ako želite pobijediti Andyja Murrayja u onakvoj atmosferi onda morate igrati ponajbolji meč u karijeri. No, tako igram od početka turnira. Stvarno je sve po mene skoro idealno.

Roddick je zaključio sljedeće:

  • O Federeru nemam što novoga reći, svi znamo sve. No, ovo je novi meč. Dočekao sam nedjelju, ponosan sam na to i treba odigrati na pravi način još taj meč.