Pobijedio Gasqueta
0

Razigrani Roger Federer se lakše od očekivanog plasirao u 3. kolo Wimbledona

K. H.
Roger Federer (Foto: EPA-EFE)
Roger Federer (Foto: EPA-EFE)
Švicarski teniser Roger Federer (ATP: 8.) plasirao se u 3. kolo Wimbledona nakon sigurne pobjede protiv francuskog tenisera Richarda Gasqueta (ATP: 56.) rezultatom 3:0 u setovima (7:6, 6:1, 6:4).

Prvi set protekao je u izuzetno sigurnoj igri oba tenisera na svoj servis, a sve do tie-breaka u kojem je na kraju i odlučen pobjednik nije viđen nijedan break. Na kraju je Federer odmah na početku napravio seriju od 3:0, došao do prednosti i na kraju rezultatom 7:1 u tie-breaku došao do vodstva u setovima.

Nakon toga Federeru je bilo puno lakše igrati i vidjelo se da mu je pao teret s ramena, a u drugom setu napravio je dva breaka u drugom i četvrtom gemu te je sigurnom igrom na svoj servis osvojio drugi set rezultatom 6:1.

U odlučujućem trećem setu Federer je u sedmom gemu napravio break, došao u vodstvo od 4:3 i kasnije sigurnom igrom na svoj servis došao do pobjede i plasmana u 3. kolo.

Federeru je za pobjedu u ovom meču bilo potrebno nešto manje od dva sata (1:54), a u narednoj fazi će igrati protiv Camerona Norriea.