Tenis
137

Rafael Nadal tokom igranja na ruci nosi sat od 775.000 dolara

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Španski teniser Rafael Nadal tokom igranja na ruci nosi sat švicarske kompanije "Richard Mille" koji vrijedi vrtoglavih 775.000 dolara.

Većina se slaže da izgleda odlično. Drugi se pitaju kako sat koji Nadal nosi tokom moča izdrži "kupanje" znojem i prašinom, kao i turbulencije koje prouzroči Nadalovo trčanje, klizanje i udaranje loptice.

"Prevelik je i ja ga ne bih mogla nositi", izjavila je Lindsay Davenport, nekadašnja prvakinja a sada trener Madison Keys.

Đoković je vezan uz "Seiko", a njihov model "Astron Solar GPS Novak Đoković SE" može se kupiti za 2.000 dolara. Rogera Federera sponzoriše "Rolex", te Švicarac ima obavezu da nosi sat samo na treninzima.

Dakle, u ekstravaganciji prednjači Španac, a činjenicu da se ne odvaja od svog malog ljubimca sata objašnjavaju i dvije krađe.

Jedan skupocjeni sat nestao je iz njegove svlačionice i nikad nije pronađen, dok je policija prije tri godine uspjela da uhvati lopova koji je pomoću kartice ušao u Rafinu hotelsku sobu i uzeo sat.

"Ne sakupljam satove, nisam opsjednut njima. Više me zanimaju filmovi i igre za playstation, ali sat koji dobijem uvijek ću rado nositi", izjavio je španski teniser.