ATP Sao Paulo
2

Rafael Nadal protiv Davida Nalbandiana u finalu

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Rafael Nadal (Foto: AFP)
U finalu zemljanog ATP turnira u brazilskom Sao Paulu će igrati prvi nositelj, Španac Rafael Nadal, i argentinski teniser David Nalbandian.

Nadalu je ovo drugi turnir koji igra od povratka na teniske terene i drugo izboreno finale. Podsjećamo da je prošle sedmice u završnom meču turnira u Vina del Maru izgubio od Argentinca Horacija Zeballosa.

Nadal niti na ovom turniru nije svojim igrama ostavljao bez daha, pa je uz dosta muke odradio i polufinale protiv Martina Alunda, 111. tenisera na svijetu. U četvrtfinalu je protiv Berlocqa tri seta morao igrati Nadal, a ista se priča dogodila i danas u polufinalu. Slavio je nakon skoro dva sata igre sa 6-3, 6-7(2), 6-1.

Istina, u setovima koje je dobio Nadal nije imao problema, pogotovo u trećem kada se odlučivalo o putniku u finale, no u drugom se setu ni po čemu nije vidjela razlika između petog i 111. igrača na svijetu. Cijeli je set prošao bez break-lopte, a Alund je dobio lagano tie-break.

U finalu će Nadal igrati protiv još jednog Argentinca, Davida Nalbandiana, koji je lako pobijedio Simonea Bolellija 6-3, 7-5. Imao je Nalbandian 11 aseva u meču, 78 posto osvojenih poena nakon prvog servisa (25 od 32), te savršenu iskorištenost break-prilika (pet od pet).

U karijeri su Španac i Argentinac igrali šest puta i Nadal ima 4-2.

ATP Sao Paulo, polufinale:

Nadal (1) - Alund 6-3, 6-7(2), 6-1 Nalbandian - Bolelli 6-3, 7-5