Sarajevo
0

Počeo glavni dio turnira Sarajevo Ladies Open V

Sarajevo-x.com
Foto: saladiesopen.ba
Foto: saladiesopen.ba
Danas je počeo glavni dio teniskog turnira za žene Sarajevo Ladies Open V. Turnir je nagradnog fonda 25.000 dolara. Realizira se pod okriljem Internacionalne teniske federacije (ITF-a), a bodovan je za Svjetsku žensku rang listu.

U kvalifikacijskim mečevima učešće su uzele četiri bh. igračice: Jelena Simić, Nina Mujezinović, Anita Husarić i Dinka Lujinović. Nažalost, nijedna se nije uspjela plasirati u glavni dio turnira. Mlada i perspektivna teniserka Nejra Fatić jedina je bosanskohercegovačka sportašica koja svojim rankingom ulazi direktno u glavni turnir. Danas u poslijepodnevnim satima odigrat će se meč dublova: Nina Mujezinović (BiH) i Nejra Fatić (BiH) protiv Jasmina Kajtazović (SLO) i Tereza Mrdeža (CRO).

Podsjećamo, kvalifikacije su počele u subotu, 30. maja, dok je izvlačenje parova i zvanično otvaranje turnira zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, iako predviđeno za ponedjeljak, 1. juna u 19.00 sati, odgođeno za srijedu, 3. juna. Ulaz na turnir je besplatan, a termini mečeva, kao i rezultati se mogu pratiti i online na www.saladiesopen.ba gdje se redovno izvještava o detaljima mečeva.

Po broju učesnica Sarajevo Ladies Open je, poslije olimpijade, najveći sportski događaj u zemlji - prijavu je izvršilo preko 100 teniserki iz 22 zemlje svijeta, što ukazuje na veliko interesovanje. U kvalifikacijama je učestvovalo 64 igračice, a 32 će uzeti učešće u glavnom turniru. Veliki broj kandidatkinja dolazi iz zemalja iz regije - Slovenije, Hrvatske i Srbije.