Dolaze i Andreas i Karol Beck
0

Objavljena imena takmičara na BH Telecom Indoors 2012.

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U završnici priprema za deseti, jubilarni Međunarodni teniski turnir ATP Challenger BH Telecom Indoors 2012, poznat je i prvi spisak imena takmičara za naslov prvaka. Među igračima koji dolaze iz skoro 20 zemalja, a koji su se plasirali direktno u glavni turnir su i Andreas Beck i Karol Beck, trenutno plasirani među Top 100 na ATP listi.

Nakon devet godina turnira, prvi put zahvaljujući dobroj igri u prošloj sezoni i trenutnom 278. mjestu na ATP listi, bh. predstavnik Mirza Bašić se plasirao direktno u 10. jubilarni BH Telecom Indoors 2012. Ovogodišnje Wild Cards organizator će dodijeliti bh. teniserima Damiru Džumhuru, Tomislavu Brkiću i Aldinu Šetkiću. Prema informacijama Teniskog saveza BiH, zbog učešća na Mastersu u Indian Welsu i Miamiju, kako bi se pokušao domoći grupe Top 100 najboljih na svijetu, prvi reket BiH Amer Delić ove godine neće braniti svoju titulu sa prošlogodišnjeg turnira.

Senad Hadžimešić, direktor Turnira, je istakao posebno zadovoljstvo što će dvojica igrača sa ATP Top 100 biti učesnici turnira.

"Andreas Beck je jedan od najboljih njemačkih tenisera i zajedno sa Slovakom Karolom Beckom je favorit za osvajanje turnira. Ipak, ne treba potcijeniti ni ostale igrače te uvijek treba računati na faktor domaćeg terena za našeg Mirzu Bašića, ali i Džumhura, Brkića i Šetkića, koji će nesumnjivo imati najveću podršku sarajevske publike", zaključio je Hadžimešić.

Među ostalim potvrđenim igračima ATP Challenger BH Telecom Indoors 2012 teniskog turnira su njemački teniseri Michael Berrer (115), Daniel Brands (129) i Dustin Brown (175), Italijan Stefano Galvani (190) te Austrijanac Martin Fischer (195) i mnogi drugi, dok se u glavni turnir iz susjedne Srbije plasirao Dušan Lajović, trenutno 200. na ATP listi.

Kako je i ranijih godina bio slučaj, tokom Turnira će se održati i Kid’s Day, u okviru kojeg će se najmlađi ljubitelji bijelog sporta družiti sa teniskim asovima, odigrati poneki poen, dobiti autogram i saznati nešto o ovom sportu. Pred sam početak Turnira očekuje se dolazak jednog velikog svjetskog asa.