Tenis
0

Nova pobjeda Jasmine Tinjić na ITF turniru u Helsingborgu

Klix.ba
Jasmina Tinjić i Olia Ianchuk
Jasmina Tinjić i Olia Ianchuk
Najperspektivnija bh. teniserka Jasmina Tinjić nastavlja sa ubjedljivim pobjedama na ITF turniru u Helsingborgu, koji se igra za nagradni fond od 10.000 eura.

Nakon trijumfa nad Šveđankom Cedemark u 1. kolu, Tinjić je danas Norvežanki Melanie Stokke dopustila osvajanje tek četiri gema. Završilo je 6:2, 6:2 u korist bh. teniserke, koja je uprkos ubjedljivoj igri i dalje samokritična.

"Zadovoljnija sam igrom protiv Stokke, nego što je to bio slučaj u 1. kolu. Međutim, imam još prostora za napredak, što je zapravo i cilj. Još se pomalo tražim, uz odgovarajuću taktiku vjerujem da mogu otići do kraja, a samim tim osvojiti i nove bodove na WTA listi", riječi su Jasmine Tinjić, koja je nakon Helsingborga trebala na turnir u Brazil.

"Došlo je do promjene planova, tako da ću umjesto Brazila putovati u Kinu, s obzirom na to da želim veći izazov", rekla je naša teniserka.

Osim Jasmine, na turniru u Švedskoj učestvuje i mlada Dea Herdželaš, koja je u duelu protiv Julije Wachaczik ubilježila pobjedu rezultatom 6:2, 6:3.

Također, Tinjić je, u tandemu sa Ukrajinkom Oliom Ianchuk ušla u polufinale parova, nakon pobjede nad parom Petrović/Warra, a uz taj meč Tuzlanka će danas igrati i četvrtfinale protiv Šveđanke Sussane Celik.