Davis Cup
13

Njemački teniseri u Mostaru priznali: Neće biti lako protiv reprezentacije BiH, igra se za domovinu

G. Š.
Predstavnici teniske reprezentacije Njemačke, koja je zvanično peta svjetska velesila, u Mostaru su danas na konferenciji za medije priznali da neće biti lako igrati protiv Bosne i Hercegovine na njihovom terenu jer je BiH dobar tim koji će dati sve za pobjedu svoje zemlje.
Teniske reprezentacije BiH i Njemačke predstojećeg vikenda u Mostaru igrat će meč prve Svjetske grupe Davis Cupa. Tim povodom danas su održane obje konferencije za medije.

Selektor Njemačke Michael Kohlmann je kazao kako se njegova reprezentacija nalazi u Mostaru od ponedjeljka, gdje se sprema za teniski spektakl u najvećem hercegovačkom gradu i da su uslovi rada odlični, ali da zna da ih čeka težak meč.

Michael Kohlmann (Foto: G. Š./Klix.ba)
Michael Kohlmann (Foto: G. Š./Klix.ba)

"Bosna i Hercegovina ima dobar tim. Znamo Damira Džumhura, koji je bio 21. ili 22. teniser na ATP listi, što znači da pripada samom teniskom vrhu, a kada igraš za svoju zemlju, to ti može biti dodatni poticaj. Gledao sam i Fatića na US Openu i znamo da nas čeka težak meč", rekao je Kohlmann.

Također je naglasio i da u redovima njihove reprezentacije vlada optimizam i želja za pobjedom te kako jedva čeka subotu zbog čega nema sumnje da će ovo biti pravi teniski spektakl u našoj zemlji.

Daniel Altmaier (Foto: G. Š./Klix.ba)
Daniel Altmaier (Foto: G. Š./Klix.ba)

Njemački reprezentativac Daniel Altmaier, koji je 53. teniser svijeta, okršaj u Mostaru smatra veoma važnim jer, kako ističe, ovo je njegov drugi nastup za reprezentaciju, a prvi u gostima.

"Uslovi će odigrati značajnu ulogu, a mislim da su oni prilično dobri. Imamo lijepo vrijeme, igramo na zemlji i s nestrpljenjem iščekujem subotu. Veselim se takmičenju i naravno, nadam se da ću pobijediti za svoju reprezentaciju", kazao je Altmaier.

Njemačku predstavljaju Maximilian Marterer, Daniel Altmaier, Yannick Hanfmann, Kevin Krawietz i Tim Puetz. Prvonavedeni Marterer "upao" je na spisak nakon što je nastup otkazao najbolji njemački teniser i svjetska zvijezda Alexander Zverev.

Podsjetimo da se meč između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Njemačke igra u subotu i nedjelju na zemljanim terenima Teniskog kluba Mostar.