ATP Bangkok
0

Nieminen spriječio polufinale prva četiri nositelja

Totalsport
Jarkko Nieminen
Jarkko Nieminen
Finski teniser Jarkko Nieminen spriječio je da se u polufinale ATP turnira u Bangkoku plasiraju četiri prva nositelja. Pobijedio je Nieminen u četvrtfinalu trećeg nositelja Milosa Raonica.

Pobijedio je Kanađanin kolo ranije hrvatskog tenisera Ivu Karlović, no u petak je ostao potpuno bez odgovora na Finčevu igru. Ono što se drugima događa kada igraju s Raonicem dogodilo se ovaj put - Raonicu. Ostao je bez i jedne break-lopte u meču, a nakon lako izgubljenog prvog seta, u drugom je ostao inferioran u tie-breaku.

U polufinalu će Nieminen igrati protiv Francuza Richarda Gasqueta koji je dobio Bernarda Tomica 7-6(5), 6-4 u meču gdje je do kraja Tomic ostao bez breaka.

Potpuno je istim rezultatom, 7-6(5), 6-4, prvi nositelj Janko Tipsarević svladao Fernanda Verdasca. Imao je Španac mnogo šansi u ovom meču, pogotovo u prvom setu, ali je upao u probleme na kraju tie-breaka u kojem je imao prednost i trebao je samo dovršiti posao. Posljednja tri poena u tie-breaku je dobio Tipsarević, potom i prva dva gema drugog seta. Break zaostatka je Verdasco uspio vratiti, ali je potom opet pred kraj seta posustao.

Novi Tipsarevićev suparnik je Gilles Simon koji je u francuskom obračunu pobijedio Gaela Monfilsa 6-4, 6-1.

 ATP Bangkok, četvrtfinale:

Tipsarević (1) - Verdasco (5) 7-6(5), 6-4 Simon (4) - Monfils 6-4, 6-1

Nieminen (7) - Raonic (3) 6-3, 7-6(3) Gasquet (2) - Tomic (8) 7-6(5), 6-4