Serena Williams
0

"Ne mogu gledati Venus prije mog meča"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Najbolja svjetska teniserka i braniteljica naslova pobjednice Australian Opena, Serena Williams, opisala je trenutke iščekivanja svog četvrtfinalnog dvoboja protiv Bjeloruskinje Viktorije Azarenke na prvog Grand Slam turnriu sezone u Melbourneu.

Sestre Williams igrale su u Rod Laver Areni jedna za drugom. Prva je u akciju krenula starija Venus, protiv Kineskinje Na Li, a odmah nakon tog dvoboja na rasporedu je bio i onaj između Serene i Azarenke. Naravno, očekivalo se da će obje sestre pobijediti i izboriti međusobni dvoboj u polufinalu, ali scenarij se nije odvijao u skladu s očekivanjima.

Venus je, doduše, bila na korak od pobjede. Imala je protiv Na Li set i 5-3 u drugom, no, niti to joj nije bilo dovoljno. Kineskinja je na kraju pobijedila 2-6, 7-6(4), 7-5 nakon dva sata i 50 minuta igre .

Serena je priznala da praktički uopće nije gledala taj dvoboj.

"Pogledala sam jedan ili dva poena, možda tri. Više od toga nisam željela, jer onda osjetim veliku želučanu nervozu. Previše se emotivno uključim u meč. Za mene nije dobro gledati Venus kada igra neposredno prije mog meča", priznala je Serena.

No, nije se mogla baš potpuno ''isključiti''.

"Kada je meč bio gotov, svlačionica je pomahnitala. Mogla sam pretpostaviti što se dogodilo. Bila sam jako, jako razočarana."

Kada je napokon sama izašla na teren, malo je nedostajalo da i ona ne krene sestrinim stopama. Viktorija Azarenka imala je set i 4-0 u drugom. Ipak, Bjeloruskinja nije mogla ili znala završiti posao. Serene je okrenula dvoboj i slavila sa 4-6, 7-6(4), 6-2.

U polufinalu će igrati protiv Na Li. Kaže da ne razmišlja o osveti za sestru.

"Moj koncept je samo odigrati najbolje što mogu i ostati usredotočena na dvoboj", zaključila je.