Kćerka milijardera
8

Najbogatiju teniserku svijeta šokirao podatak o njoj: Psihotično, šta nije u redu sa mnom?

H. H.
Jessica Pegula (Foto: EPA-EFE)
Jessica Pegula (Foto: EPA-EFE)
Američka teniserka Jessica Pegula (WTA:5) savladala je Grkinju Marie Sakkari sa 2:0 u setovima (6:3, 6:2) i ostvarila je treću pobjedu na završnom WTA turniru u meksičkom Cancunu, a nakon meča od novinara je saznala nevjerovatan podatak.

Naime, došla je do čak 101. pobjeda ove sezone, a kada su je pitali zna li koliko je mečeva odigrala ove sezone, ostala je zatečena saznanjem.

" Ukupno 131 u pojedinačnoj konkurenciji, te parovima, to je najviše od svih igračica ove sezone", otkrio je jedan od prisutnih novinara.

"O moj Bože. Šta nije u redu sa mnom? Ozbiljno. To je… psihotično", rekla je Pegula kroz osmijeh.

Pegula se prvi put u karijeri plasirala u polufinale završnog turnira sezone. Ona je prva Amerikanka kojoj je to uspjelo nakon 2018. kada je Sloane Stephens ušla u finale u Singapuru.

Inače, Pegula je poznata i kao najbogatija teniserka svijeta. Ona je kćerka Terryja Pegule, američkog biznismena i milijardera, koji je stekao bogatstvo od 4 milijarde dolara biznisom sa prirodnim plinom i nekretninama.

Uprkos svemu, tenis je njena velika ljubav i njena velika želja je da sama izgradi svoj put i da stekne ime igranjem tenisa, a za sada joj ide vrlo dobro.