Od 2005. godine
0

Nadalov stric o pozadini povrede koja ga muči čitavu karijeru: Jednom će morati na operaciju

K. H.
Toni Nadal (Foto: EPA-EFE)
Toni Nadal (Foto: EPA-EFE)
Stric španskog tenisera Rafaela Nadala, Toni, otkrio je detalj vezan za povredu stopala trenutno najuspješnijeg igrača u historiji ovog sporta rekaši će sigurno, kada završi karijeru, morati operacijom riješiti problem koji ima.

Prošle godine strahovalo se da će Nadal zbog brojnih problema s povredama možda i završiti karijeru, no uspio se vratiti, pokazati još jednom da ga nikada ne treba otpisivati i uz to je postao najbolji teniser svih vremena jer je osvojio 21. Grand Slam titulu.

Nadal kaže da će Nadal u jednom trenutku sigurno morati na operacioni sto, ali da to ne može i ne smije uraditi u toku karijere, jer bi to značilo i kraj.

"Specijalista koji ga je pregledao 2005. godine nam je rekao da bi bilo teško za njega da se bavi sportom na vrhunskom nivou, ali ga je Rafa demantovao na najbolji mogući način. Odlično se nosio sa situacijom, izgledalo je da će imati kratku karijeru, ali je sve ispalo mnogo bolje nego što su svi očekivali", kaže njegov stric i nastavio:

"Sigurno će se odlučiti za tim rješenjem kada završi karijeru, ali nikako dok igra. Operacija je takva da poslije ne bi mogao igrati na najvišem nivou i to je razlog zašto je neće uraditi u toku karijere."

Razlog leži u činjenici da bi nakon takve operacije Nadal mogao hodati, ali da ne bi bio u stanju trčati, zbog čega se i odlaže ovakav zahvat.