Borba za prvo mjesto
0

Nadal ponovno može prestići Federera

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Borba za prvo mjesto ATP listena kraju godine ponovno je sasvim otvorena nakon neočekivanog poraza Rogera Federera u 2. kolu ATP Masters 1000 Series turnira u Parizu.

Švicarski je genijalac u srijedu poražen od domaćeg predstavnika Juliena Bennetaua, a zanimljivo je da mu je to već treći put u karijeri da je izgubio u uvodnom meču na turniru u francuskoj prijestolnici.

U dosadašnjih sedam nastupa u Parizu definitivno nije imao previše uspjeha, najdalje je, tri puta, uspijevao doći do četvrtfinala.

Zanimljivo je također da je posljednji put u uvodnom meču nekoga turnira poražen u julu prošle godine, kada je u 2. kolu ATP Masters Series turnira u Kanadi (u 1. kolu je, kao i u Parizu, bio slobodan) zaustavio također Francuz Gilles Simon. Pritom nismo računali lanjski Masters Cup u Šangaju kada je također poražen u prvom dvoboju, ali to nije bio i kraj nastupa za njega budući da se turnir igra po skupinama, svaki sa svakim. No, zanimljivo je da je i tada u prvom meču bolji od njega bio Gilles Simon.

Federerov poraz u 2. kolu Pariza u svakom je slučaju ponovno otvorio borbu za “broj jedan” na kraju godine. Rafael Nadal je zasad smanjio zaostatak za Švicarcem na 1.215 bodova, a ukoliko uspije osvojiti svoj 16. turnir iz Masters serije u karijeri, razlika između dvojice tenisera bit će samo 305 bodova.

A kako je na ATP Finalu u Londonu u igri maksimalnih 1.500 bodova za igrača koji eventualno turnir završi bez poraza, od 22. studenoga bi se mogao voditi veliki okršaj za svjetsku “jedinicu”.