Tenis
0

Nadal: Možda mi i najbolji tenis neće biti dovoljan

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: AP)
Rafael Nadal (Foto: AP)
Španski teniser Rafael Nadal u nedjelju će, u finalu Roland Garrosa, loviti šestu krunu pobjednika na tom Grand Slam turniru. Opet će mu, u finalu, prepreka biti Švicarac Roger Federer koji je jednom bio najbolji u Parizu (2009.).

Za očekivati je bio finale dva najbolja svjetska tenisera trenutno, Nadala i Đokovića, no u fantastičnom je polufinalu Švicarac Federer nadigrao Đokovića u četiri seta i izborio novo parisko finale.

Nadal je pobjednik u Parizu bio 2005, 2006, 2007, 2008. i 2010. godine, no po dosad viđenom ove nedjelje bi mu trebalo biti najteže. I zbog toga što sam još uvijek nije na nivou na kojem može biti, ali i Federer igra iznimno dobro. Naglasio je takvo što i Nadal.

"Možda mi i najbolji tenis neće biti dovoljan za pobjedu u nedjelju. Rekao bih, ništa čudno, ipak igram protiv najboljeg tenisera svih vremena", rekao je Nadal i time još jednom pohvalio svog najvećeg suparnika u karijeri.

"Mnogi su se začudili kada je Federer pobijedio Đokovića. No, to stvarno nije neobičan rezultat. Federer je veliki šampion i stvarno je sasvim normalno vidjeti Rogera u finalu Grand Slam turnira", završio je Španac.