Tenis
2

Nadal izvan teniskih terena još barem dva mjeseca

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: Arhiv/AFP)
Rafael Nadal (Foto: Arhiv/AFP)
Španski teniser Rafael Nadal neće se vratiti takmičarskom ritmu još barem dva mjeseca, otkrio je na svojoj web-stranici.

Posljednji meč prije povrede tetive lijevog koljena Nadal je odigrao u 2. kolu Wimbledona u kojem ga je porazio Lukaš Rosol. Nakon toga je između ostaloga propustio nastup na Olimpijskim igrama u Londonu, US Openu, a propustit će i predstojeći polufinalni meč Davis Cupa protiv SAD-a.

"Posljednjih sedmica propustio sam Olimpijske igre i US Open, dva najvažnija turnira u godini na kojima sam želio nastupiti s puno entuzijazma. Želio sam se takmičiti i uživati na Touru, ali puno je još godina ispred mene i moje koljeno treba pauzu. Vratit ću se kada me ne bude boljelo i kada budem posve spreman", poručio je Nadal.

Nakon konsultacija s ljekarima odlučeno je da Španac neće na operativni zahvat, već će problem rješavati konzervativnim metodama.

"Miran sam, nakon sastancima s ljekarima drago mi je bilo znati da je bilo pozitivnog napretka posljednjih sedmica i isključili smo operaciju. Nastavit ću raditi s ljekarima i vratiti se takmičenjima čim bude moguće."

Pobliže zdravstveno stanje Nadala objasnit će njegov ljekar dr. Angel Ruiz-Coturro na press-konferenciji koja će se održati u utorak.