Pohvalio bh. igrača
36

Komentator Sport Kluba: Damir Džumhur je najbolji nogometaš među teniserima

K. H.
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur danas je osvojio TSS turnir zahvaljujući kojem se kvalifikovao na Adria Tour, a komentator Sport Kluba i specijalista za tenis Nebojša Višković kaže za našeg igrača da je najbolji nogometaš među teniserima, što mu je u četvrtak pokazao.
Džumhur je na početku pričao o današnjem meču u kojem je nakon preokreta pobijedio srbijanskog tenisera Nikole Milojevića i tako osvojio TSS turnir, koji je služio kao kvalifikacioni za Adria Tour koji će se ovog vikenda održati u Beogradu.

"Sa mnom očigledno mora biti dramatično, gledao sam Nikolu prethodna dva meča, igrao je dobro cijeli turnir i znao sam da će biti težak meč. Ja sam imao dva duža meča, igrao sam i nogomet, a kada sam se jutros probudio imao sam snažnu upalu mišića i bilo mi je teško zamisliti da ću igrati meč", rekao je Džumhur pa nastavio pričati o nogometu kojeg je igrao u četvrtak:

"Nogomet je moja velika ljubav i to znaju svi koji me prate pa mi je bilo teško da odolim. Ipak, nije to samo nogomet, prije toga sam igrao dva duga meča i nakon prvog seta nisam mogao ni zamisliti da ću se vratiti u meč, ali sam se uspio motivisati, pokrenuti noge i sve je bilo drugačije. Imam više problema na lijevoj nozi, zapravo nisu to problemi nego upale, fizioterapeut mi je pomogao i mislim da mi je pauza u toku utakmice znatno pomogla", istakao je naš najbolji teniser.

Nakon toga, naš teniser je rekao da mu je čast biti dio turnira na kojem igraju neki od najboljih tenisera svijeta.

"Igrat će sve vrhunski igrači, a i da izuzmemo strane igrače, to bi opet bio snažan turnir i zaista mi je čast da budem među takvim teniserima i zbog toga sam se borio na ovom turniru da bi se kvalifikovao dalje", kaže Džumhur.

Na kraju intervjua, u razgovor se uključio jedan od najboljih komentatora Sport Kluba - Nebojša Višković, a on je rekao za našeg Damira da je najbolji nogometaš među teniserima.

"Džumhur je najbolji nogometaš među teniserima, igra odlično i moram ga pohvaliti", istakao je Nebojša Višković.