U poznim godinama
32

Kako će teniseri izgledati kad se vrate na teren? ATP se našalio pa "pecnuo" Karlovića

K. H.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Zvanična stranica muškog tenisa (ATP) objavila je šaljivu fotografiju na svojim službenim stranicama na društvenim mrežama o tome kako će izgledati najbolji svjetski teniseri kada se poslije pandemije koronavirusa vrate na teren.

Oni su objavili 12 uređenih fotografija najboljih tenisera svijeta prikazavši njihove face kada se vrate na teren, a u kontekstu toga da će svi biti znatno stariji. Naravno, sve je u šaljivom tonu, a za nekoliko sati objava je na Instagramu skupila više od 25.000 lajkova.

Možda i najviše pažnje za one koji su detaljno pogledati sve fotografije privukao je hrvatski teniser Ivo Karlović kojem ATP nije promijenio izgled, već ga je objavio onako kako izgleda, što teniseru iz Italije Fabiju Fogniniju nije promaklo i upravo je to napisao u komentar.

Pored Karlovića na fotografiji se nalaze Novak Đoković, Roger Federer, Rafael Nadal, Andy Murray i drugi svjetski poznati igrači.

Tenis je trenutno u potpunoj blokadi dok se svijet bori s pandemijom koronavirusa, a očekuje se da će biti nastavljen sredinom ljeta, eventualno u septembru.