ATP Auckland
0

Isner osvojio prvi naslov karijere

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Amerikanac John Isner pobjednik je ATP turnira u novozelandskom Aucklandu. Do prvog naslova u karijeri Isner je stigao pobjedom u finalu nad 33-godišnjim Francuzom Arnauldom Clementom 6-3, 5-7, 7-6(2) nakon dva sata i 18 minuta igre.

Isner, koji je s 206 centimetara drugi najviši teniser na ATP Touru (najviši je Ivo Karlović sa 208 cm) trenutno je 33. teniser na ATP ljestvici.

Break u osmom gemu prvog seta bio je 24-godišnjem Amerikancu dovoljan za prvi set. Clement se vratio u drugom breakom u 12. gemu. U trećem setu su obojica izgubili prve servis-gemove, a nakon toga su držali početne udarce do tie-breaka u kojem je Isner bio uvjerljiv.

Isneru je ovo bio drugi finale karijere i prvi naslov. Svjetskoj teniskoj javnosti predstavio se 2007. godine na ATP turniru u Washingonu, kada je dobio pozivnicu u ''pet do dvanaest'' zahvaljujući odustajanju Fernanda Gonzaleza, a onda je ostvario pet pobjeda zaredom u tie-breaku trećeg seta! Finale je tada izgubio od Andyja Roddicka u dva seta...

Clement, finalist Australian Opena 2001. godine, upisao je svoj 11. finale karijere. Ostao je na četiri osvojena naslova. Ovo je 32-godišnjem Francuzu, trenutno 67. igraču na ATP ljestvici, bio prvi finale od 2007. godine i turnira u Nottinghamu, kada je u borbi za naslov pobjednika izgubio od Ive Karlovića.

 ATP Auckland, finale:

Isner – Clement 6-3, 5-7, 7-6(2)