Otkrio i svog uzora
16

Hit snimak 12-godišnjeg Alcaraza: Najavio osvajanje Wimbledona, ima još jedan cilj

D. P.
Alcaraz sanja o osvajanju i Roland Garrosa (Foto: Screenshot)
Alcaraz sanja o osvajanju i Roland Garrosa (Foto: Screenshot)
Nakon što je ostvario najveći uspjeh u karijeri i osvojio Wimbledon, Carlos Alcaraz je došao u fokus javnosti i zbog izjave dok je bio 12-godišnji dječak.

Alcaraz (20) najveća je senzacija svjetskog tenisa. Aktuelni broj jedan došao je do najvećeg uspjeha karijere savladavši do jučer nedodirljivog šampiona Wimbledona Novaka Đokovića rezultatom 3:2 u velikom finalu.

Za mladog Španca to je ostvarenje snova. Do sada je osvojio US Open, Grand Slam turnir koji ima istu bodovnu vrijednost kao Wimbledon, ali se ne može porediti u teniskom smislu s turnirom koji se igra u Londonu jer se Wimbledon oduvijek naziva i nezvaničnim prvenstvom svijeta u tenisu.

Nakon što je osvojio turnir u All England Clubu, Alcaraz je postao hit zbog snimka dok je još bio 12-godišnjak. Pred kamerama je izjavio da mu je velika želja osvojiti Wimbledon i Roland Garros, a jedan od ta dva sna je uspio ostvariti.

Kao Španac, prirodna podloga mu je šljaka, a zbog toga mu je san osvojiti i Roland Garros, što ne bi trebalo biti nikakav problem ukoliko nastavi s ovakvim igrama i razvojem u budućnosti.

"Ja sam Carlos Alcaraz i imam 12 godina. Cilj mi je da osvojim Roland Garros i Wimbledon, a uzor mi je Roger Federer", govorio je Alcaraz s 12 godina.

Sada je osvojio najvažniji teniski turnir i da bude simboličnije, učinio je to na mjestu gdje je njegov najveći uzor, pomenuti Federer, ostvario najveće uspjehe karijere i ostao još uvijek rekorder s osam titula.