Tenis
0

Ferrer brani titulu na "Bosna Openu"

FENA
Na terenima Teniskog centra Koševo u Sarajevu od 14. do 20. maja bit će održan međunarodni teniski ITF turnir iz Futeres serije, koji se nalazi u kalendaru Svjetske teniske asocijacije.

Turnir nosi naziv "Bosna Open 2007. - Memorijal Husein Arslanagić", održava se četvrti put, a igra se u znak sjećanja na nekadašnjeg uspješnog tenisera i dugogodišnjeg trenera i pedagoga.

Prema riječima predsjednika Organizacionog odbora Emira Kadrića turnir čiji je nagradni fond 10.000 dolara prilika je za afirmaciju mladih igrača, posebno onih iz naše zemlje koji će imati mogućnost da osvoje bodove za svjetsku ATP listu.

Direktor turnira Dino Hadžiosmanović je naglasio da će na turniru učestvovati 96 tenisera rangiranih između 400. do 1.500 mjesta na ATP listi iz 24 zemlje.

Za prvog i drugog nosioca postavljani su makedonski Davis cup reprezentativci Predrag Rusevski (367. igrač na ATP listi) i Lazar Magdinčev (476.), dok će prošlogodišnji pobjednik Španac Cesar Ferrer-Victoria (533.) biti treći nosilac. Pobjednik turnira dobit će 16, a poraženi finalist 12 ATP bodova.

Organizator turnira Teniski klub Bosna iskoristio je priliku da uputi pozivnice četvorici bh. igrača za učešće na glavnom turniru. Tako će pored Ismara Gorčića s tzv. wild cardama boje BiH još braniti Zlatan Kadrić, Aldin Šetkić, Robert Raguž i Mario Biletić, a u kvalifikacijama nastupit će još oko 20 naših mladih tenisera.

Kvalifikacije će se igrati od 12. do 14. maja, nakon čega će uslijediti glavni dio turnira. Finalni mečevi u dublu i singlu na programu su 20. maja.