"Ne znam..."
9

Federer o Đokoviću i da li je najbolji teniser svih vremena: Teško je to utvrditi

K. H.
Roger Federer (Foto: EPA-EFE)
Roger Federer (Foto: EPA-EFE)
Švicarski teniser Roger Federer kaže da je teško utvrdili koji je igrač najveći svih vremena, rekavši da je riječ o raspravi u kojoj nema jasnog odgovora i kriterija na osnovu kojeg će se donijeti zaključak.

Federer je najuspješniji igrač u historiji ATP turnira u njemačkom Halleu, kojeg je osvojio deset puta, a rukovodstvo ovog turnira u srijedu mu je odalo priznanje i tom prilikom je odgovarao na pitanje predstavnika medija.

Ono najzanimljivije, bilo je pitanje o titulu "najvećeg tenisera svih vremena", no Federer nije uspio dati konkretan odgovor, već je rekao da je to jako teško utvrditi.

"Teško je to utvrdili. U pitanju je rasprava u kojoj nema jasnog odgovora. Jednom sam razgovarao s prijateljom i pitao ga: 'Da li je teže osvojiti Wimbledon sa 17 godina, kao Boris Becker, ili sa 36 godina, kao Novak Đoković?'. Ne znam zaista...", odgovorio je Federer.

Ipak, imao je samo riječi hvale za Novaka Đokovića, koji je nedavno na Roland Garrosu osvojio 23. Grand Slam titulu.

"To je nevjerovatno. Novak je postigao nešto zaista ogromno", rekao je Federer.

Švicarac je osvojio 20 Grand Slam titula i šest godina završio je kao prvi igrač svijeta. Ispred njega su Rafa Nadal s 22 Grand Slam titule te Novak Đoković koji ima 23. Ukupno je osvojio 103 ATP turnira.