Tenis
288

Džumhur objasnio "preseljenje" u Beograd, najavio egzibiciju s Đokovićem

Piše: D. B.
Damir Džumhur (Foto: Athiv/Klix.ba)
Damir Džumhur (Foto: Athiv/Klix.ba)
Bh. teniser Damir Džumhur se nakon sjajnih rezultata na ATP turniru u Miamiju vratio u Sarajevo, a tokom druženja s novinarima je govorio o svom navodnom preseljenju u Beograd, novim turnirima koji ga očekuju te Olimpijskim igrama u Riju.

Nakon što su se pojavile spekulacije da će se Džumhur preseliti u Beograd, bh. teniser je to demantovao i pojasnio o čemu se zapravo radi.

"Želim to razjasniti, iz moje izjave se izvukao pogrešan kontekst. Ja treniram u Beogradu zbog boljih uslova, a tamo su mi kondicioni i teniski trener, kao i psiholog. Prisiljen sam biti u Beogradu, čisto zbog treninga i boljih uslova. Ja sam još uvijek stanovnik Sarajeva, živim u ovom gradu i ovdje održavam konferencije za medije. Nikad neću napustiti Sarajevo", izjavio je Džumhur.

On je najavio egzibiciju s Novakom Đokovićem i još nekim teniserima s prostora bivše Jugoslavije, koja bi se mogla organizovati krajem ove ili početkom sljedeće godine.

"Prema posljednjim informacijama koje sam dobio od Noleta, on zaista želi doći u Sarajevo i BiH. On se nada da do kraja ove ili početkom sljedeće godine može organizovati po jedan meč u svakom glavnom gradu zemalja iz bivše Jugoslavije, tako da će mečevi biti odigrani u Sarajevu, Zagrebu, Beogradu, Ljubljani, a vjerovatno ćemo ići i u Crnu Goru", rekao je bh. teniser.

Na turniru bi trebali učestvovai poznati teniseri iz Hrvatske, a predstavnike bi imali i Slovenija i Crna Gora.

"Egzibicioni mečevi su njegova ideja, a on želi da osim nas dvojice učestvuje neko iz Hrvatske, Marin Čilić, Goran Ivanišević, kao i neko iz Slovenije, tako da se okupimo svi sa prostora bivše države. Sarajevo bi trebao biti prvi u nizu gradova u kojim će se igrati mečevi. Nadam se da ćemo uspjeti sve organizovati na kraju godine, jer tada nema turnira. Ako Đoković ne bude imao nekih velikih egzibicija, onda mečeve možemo očekivati krajem ove godine", rekao je naš teniser.

Olimpijske igre u Riju su jedan od glavnih ciljeva u ovoj godini za Damira, ali prije toga slijede važni turniri.

"Naravno, Olimpijske igre u Riju su jedan od mojih glavnih ciljeva. Ove godine sam se približio tom cilju, ali je potrebno napraviti još dobrih rezultata do završetka Roland Garrosa, jer se tada pravi lista za OI. S ovim rezultatom sam veoma blizu tome, pa se nadam da ću održati ovaj tempo. Slijedi još šest ili sedam turnira koji se računaju za OI, nadam se dovoljno dobrim rezultatima za plasman. Novi Masters koji dolazi je Monte Carlo, gdje ću morati igrati kvalifikacije. Potom slijedi turnir u Barceloni iz Serije 500, a onda i turnir u Istanbulu iz Serije 250. Nakon toga slijedi pauza te pripreme za Roland Garros", završio je Džumhur.