Tenis
2

Džumhur: Nadam se dobroj igri i protiv Grčke

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Damir Džumhur predvodit će tenisku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u meču Davis Cupa protiv Grčke.

Dvadesetjednogodišnji Sarajlija nakon uspješnog nastupa na Australian Openu nada se nastavku dobrih igara i očekuje trijumf nad Grcima.

"Mislim da je ovo dobar period za Davis Cup, nakon mog dobrog rezultata u Australiji. Osjećam se dobro, u dobroj sam formi i nadam se da ću takvu igru pružiti i u Davis Cupu", kazao je za Agenciju Fena mladi bh. teniser nakon prvog treninga reprezentacije BiH u dvorani Ramiz Salčin.

Naveo je da je prvi trening "dobro prošao" te je izrazio nadu da će pozitivnu energiju nakon turnira u Melbourneu prenijeti na ostale igrače.

"Nadam se da ću prenijeti pozitivnu energiju na sve u ekipi, nema razloga da tako ne bude. Favoriti smo protiv Grčke, a nadam se da ćemo imati podršku publike. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe da pobijedimo. Postoji malo pozitivne treme kada igrate kod kuće, ali uz publiku će doći sve na svoje. Nadam se dobrim mečevima, pobjedi i dobrom navijanju", dodao je Džumhur.

Nakon nastupa u Davis Cupu Džumhur navodi da će ostati u Evropi, a prvi naredni turnir gdje planira nastupati je Challenger u Italiji.

"Potom slijede turnira ATP serije 250 u Marseilleu, nakon toga ATP 500 u Dubaiju, a potom sedmica odmora do Indian Wellsa i Miamija. Pokušat ću da odigram i tu turneju u Americi", kazao je prvi bh. teniser, koji od danas zauzima 144. mjesto na ATP rang listi.