Kecmanović nemoćan
49

Đoković u "derbiju Srbije" na Wimbledonu razbio sunarodnjaka i plasirao se u osminu finala

K. H.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski teniser Novak Đoković (ATP: 3.) u "derbiju Srbije" koji je danas odigran u 3. kolu Wimbledona pobijedio je sunarodnjaka Miomira Kecmanovića rezultatom 3:0 u setovima (6:0, 6:3, 6:4).

Đoković je fenomenalno otvorio meč i prvi set u potpunosti je riješio u svoju korist i osvojio ga s maksimalnih 6:0, a treba reći da se u igri Kecmanovića mogla vidjeti nervoza i nesigurnost pri svakom udarcu, što je jedan od najboljih tenisera svih vremena iskoristio te došao u vodstvo.

Na početku drugog seta Kecmanović osvaja prvi gem na ovom meču, što je publika na Wimbledonu pozdravila velikim aplauzom, ali osim toga nije uspio napraviti ništa više i Đoković je zahvaljujući breaku u osmom gemu došao do osvajanja drugog seta.

I u trećem Đoković je nastavio s odličnom igrom te je bez većih problema došao do pobjede i u končanici do plasmana u osminu finala Wimbledona. Meč je na kraju trajao ukupno sat vremena i 55 minuta.

Đoković će u narednoj fazi Wimbledona igrati protiv tenisera iz Nizozemske Tima Van Rijthovena, inače 104. igrača svijeta na ATP listi koji je ranije pobijedio tenisera iz Gruzije Basilashvilija rezultatom 3:0 u setovima.