Konačno izgubio set
54

Đoković preživio najteži meč na Wimbledonu, nakon dvodnevne borbe prošao u četvrtfinale

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Srbijanski teniser Novak Đoković (2. ATP) plasirao se u četvrtfinale Wimbledona nakon što je u dva dana borbe bio bolji od Poljaka Huberta Hurkacza (18. ATP).

Računajući vrijeme provedeno samo na terenu, meč je trajao malo više od tri sata, a po setovima je bilo 7:6, 7:6, 5:7 i 6:4 za Novaka.

Obojica tenisera su sinoć fantastično servirala i protivniku nisu dopuštali break. Shodno tome, igrao se tie-break u kojem je prvo prednost imao Poljak osvojivši mini break. Ipak, propustio je čak tri set lopte, potom izgubio dva servisa i Đoković je došao do prednosti.

Identično je bilo i u drugom setu koji je ponovo okončan bez ijednog breaka. U drugom tie-breaku Novak je bolje počeo, ali se Poljak uporno vraćao. Ipak, nije uspio odoljeti sjajnom srbijanskom teniseru koji je osvojio i drugi set te tako došao na korak do pobjede.

Problemi za Đokovića javili su se u finišu trećeg seta. Tada smo vidjeli prvi break na meču, a napravio ga je sjajni Poljak. Oduzeo je servis Đokoviću pri drugoj set-lopti za 7:5 i osvajanje seta protiv najboljeg igrača svijeta. To je prvi izgubljen set za Đokovića na ovom turniru.

Ipak, u četvrtom setu se srbijanski teniser vraća, pravi break pri rezultatu 3:3 i lako ga čuva za plasman u novo četvrtfinale.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv ruskog tenisera Andreja Rubljova (7. ATP) koji je jučer bio bolji od Kazahstanca Alexandera Bublika (26. ATP).