Preživio dramatičan meč
47

Đoković nakon najtežeg meča ove sezone na Wimbledonu: Ne pamtim da sam se jadnije osjećao

D. P.
Đoković je preživio pravu dramu u osmini finala (Foto: EPA-EFE)
Đoković je preživio pravu dramu u osmini finala (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski teniser Novak Đoković uz mnogo problema savladao je Huberta Hurkacza (18. ATP), a nakon susreta odao je priznanje poljskom igraču.
Đoković se žestoko namučio da prođe u četvrtfinale Wimbledona. U prva dva seta morao je igrati tie-break, a na servis Huberta Hurkacza nije imao gotovo nikakve šanse.

Poljak je uspio uzeti Đokoviću i set. To je bilo u trećem dijelu igre kada je rezultatom 7:5 uzeo prvi set srbijanskom teniseru na ovogodišnjem Wimbledonu. Posebno je do izražaja dolazio njegov razorni servis, a upravo o tome Đoković je govorio nakon meča.

"Imam veliko poštovanje prema Hubertu. Odigrao je odlično i servirao je sjajno. Ne sjećam se kada sam se osjećao tako jadno na riternu poslije njegovih servisa", rekao je Đoković odmah nakon duela.

Đoković je poručio kako je bio onaj pravi u ključnim momentima i poenima u kojima su se odlučivali setovi i meč.

"Nisam uživao, ali u ključnim momentima bio sam pravi. Imao sam sreće da dobijem taj prvi set jer je meč mogao otići u drugom pravcu", dodao je srbijanski teniser.

U četvrtfinalu će Đoković igrati protiv Rusa Andreja Rubljova. Najavio je taj meč riječima da "ne zna kako jedan meč može biti teži od posljednjeg protiv Hurkacza".