ATP Cup
27

Đoković na prvom turniru u Australiji u ulozi u kakvoj ga nikada nismo vidjeli

D. P.
Đoković će s klupe predvoditi svoje saigrače (Foto: Twitter/Novak Đoković)
Đoković će s klupe predvoditi svoje saigrače (Foto: Twitter/Novak Đoković)
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković bit će selektor reprezentacije Srbije na ATP Cupu koji počinje na samom startu naredne kalendarske godine.

Početkom 2022. godine otvara se i ATP Cup, turnir koji je zamijenio kultni Hopman Cup i koji se igra u sistemu reprezentacija.

Puno kontroverzi izazvala je situacija s vakcinacijom Novaka Đokovića, ali je srbijanski teniser odlučio prijaviti se za ATP Cup gdje će učestvovati početkom godine. Međutim, ovoga puta imat će ulogu selektora.

Pošto selektor Davis Cup reprezentacije Srbije Viktor Troicki ne želi ići na ATP Cup, po propisima selektor postaje najbolje rangirani igrač iz tima. Kako je to Novak Đoković, najboljeg tenisera svijeta gledat ćemo u nezapamćenoj ulozi na turniru koji je sastavni dio zvaničnog ATP kalendara.

"Ja se kao selektor na ovom takmičenju ne pitam mnogo i ne vjerujem ni da ću ići. Selektor ništa ne odlučuje, jer prvi i drugi reket po automatizmu igraju singl, tu nema nekih promjena. Jedino ako se neko od njih dvojice povrijedi, može neko da ih zamijeni. Ne mogu ništa da odlučujem. Za sada ne idem", izjavio je Trociki za Sportski žurnal.

Srbija brani trofej na ATP Cupu, a prvi meč na rasporedu je već 1. januara. Reprezentacija je prijavljena u sastavu: Novak Đoković, Dušan Lajović, Filip Krajinović, Nikola Ćaćić i Ivan Sabanov.