Veliki rivali
84

Đoković i Nadal u duelu i van terena, bore se za kupovinu čuvenog sportskog kompleksa

D. P.
Đoković i Nadal su veliki rivali godinama (Foto: EPA-EFE)
Đoković i Nadal su veliki rivali godinama (Foto: EPA-EFE)
Veliki teniski rivali Novak Đoković i Rafael Nadal poznati su po fantastičnim mečevima, a sada bi mogli odigrati "meč" i van terena pošto su zainteresovani za kupovinu čuvenog sportskog kompleksa u Marbelli.

Kako prenose španski mediji, Đoković i Nadal su istakli ozbiljnu kandidaturu da kupe veliki sportski kompleks koji je pripadao legendarnom španskom teniseru Manolu Santani.

Međutim, slavni Španac je nedavno preminuo i njegov "Marbella Racquets Club" odlazi na prodaju. Riječ je o čuvenom teniskom centru na čijim terenima su se razvili neki od najboljih španskih tenisera.

Đoković već neko vrijeme živi na Marbelli i koristio je upravo ovaj teren za treninge, tako da je jasno upućen o čemu se radi. S druge strane, Nadal je bio veliki prijatelj legendarnog Santane, tako da bi Špancu bilo značajno da postane vlasnik kluba.

Španski mediji prenose da je Đoković već u novembru, tokom boravka u Marbelli, iznio svoj stav da je potrebno u teniskom centru izgraditi novi centralni teren.

I Nadal ima planove s terenima pa tako u vidu ima pokretanje svoje teniske akademije u kojoj bi prenosio djeci bogato tenisko znanje. To je posao kojim se planira baviti nakon završetka karijere.

Klub je osnovao Manolo Santana 1997. godine i na njemu je stasao veliki broj popularnih tenisera. Koristili su ga i oni najbolji, poput Đokovića i Nadala, a djeluje da će upravo neko od pomenutog dvojca biti i novi vlasnik kompleksa.