Tenis
2

Đoković: Bio sam jako motivisan, Del Potro: Jako težak poraz

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Srbijanski teniser Novak Đoković osvojio je ove nedjelje svoj 15. ATP naslov na turnirima iz serije Masters 1000. Drugi igrač svijeta slavio je u šangajskom finalu protiv Juana Martina Del Potra sa 6-1, 3-6, 7-6(3).

Đoković je svoj niz pobjeda na kineskom tlu produljio do brojke 20, čime je zadržao minimalne izglede da završi sezonu kao svjetski broj 1, odnosno da s trona skine Rafaela Nadala, koji se na isti vratio prije tjedan dana.

"Del Potro je fantastičan igrač i sjajna osoba. To je pokazao još jednom u ovom susretu. On je osoba koja ima sjajan karakter, a uz to je i veliki borac. Nije često slučaj da do zadnjeg poena susreta nisam siguran hoću li pobijediti. No bio sam vrlo motivisan, kao i uvijek na ovako velikim turnirima", rekao je Đoković, koji je pobjedom inkasirao 730 tisuća dolara, ali je pritom obranio i 1000 bodova iz prošle sezone.

"Meč je bio vrlo izjednačen, a Nole je u tie-breaku odigrao nekoliko nevjerojatnih poena. Mislim da je publika mogla uživati u ovom neizvjesnom susretu. Za mene je ovo težak poraz, pogotovo nakon što sam došao tako blizu pobjede i to nakon što sam slavio protiv Nadala. No imam osjećaj da sam igrao, odnosno da igram, bolji tenis nego 2009. godine, kada sam osvojio US Open", rekao je Argentinac nakon susreta.

Spomenimo i da su obojica još uoči ovog finala imala zagarantovan plasman na završni Masters turnir osmorice najboljih, koji će se od 4. do 11. novembra održati u londonskoj O2 Areni.