Tenis
0

Daniel Taro eliminisao Damira Džumhura u osmini finala Challengera u Braunschweigu

Klix.ba
Damir Džumhur
Damir Džumhur
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur eliminisan je u osmini finala Challenger turnira u njemačkom Braunschweigu.

Bolji od Džumhura ukupnim rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 6:4, 3:6, bio je japanski teniser Daniel Taro.

Prvi set nije donio očekivanu igru našeg tenisera koji je nakon sat vremena igre protiv 125. reketa svijeta potpisao kapitulaciju. Rezultat prvog seta glasio je 6:4 u korist Japanca.

Drugi set donio je preokret i mnogo bolju igru Damira Džumhura. Nepogriješiv na svom servisu Džumhur je bez problema set riješio u svoju korist i stekao potrebno samopouzdanje pred odlučujući set. Drugi set okončan je rezultatom 6:3 u korist bh. tensiera.

Posljednji set ipak nije dobro započeo za Džumhura. Ranim brejkom Daniel Taro je stekao značajnu prednost, pa je već nakon četvrtog gema imao vodstvo od 3:1. U petom gemu posljednjeg seta Džumhur je plesao po žici s obzirom da je Taro imao tri puta brejk loptu, ali se bh. teniser ipak svaki put uspio vratiti, te na kraju smanjiti na 3:2. Solidan otpor Džumhur je pružio u osmom gemu, ali ipak nije uspio napraviti brejk, pa je Taro poveo sa 5:3. U narednom gemu Japanac je napravio drugi brejk i došao do pobjede na današnjem meču.

Challenger u Braunschweigu, osmina finala:

Damir Džumhur – Daniel Taro 1:2 (4:6, 6:3 i 3:6)