Tenis
19

Damir Džumhur: Dobro igram na velikim turnirima, iskoristit ću šanse na Wimbledonu i Olimpijadi

Piše: D. B.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur danas je održao konferenciju za medije u prostorijama Olimpijskog komiteta, a tema su bili nadolazeći nastupi na Wimbledonu i Olimpijskim igrama u Riju.

Na početku konferencije za medije Džumhur je čestitao Novaku Đokoviću na osvajanju Roland Garrosa, a potom se osvrnuo na svoj nastup na ovom Grand Slamu, kao i nastup na Challengeru u Češkoj.

"Prije svega, čestitam Novaku Đokoviću na osvajanju Roland Garrosa. Napravio je jednu od najvećih stvari u tenisu, uvezao je četiri Grand Slama. Što se mene tiče, svojom igrom na Roland Garrosu nisam nezadovoljan, nezadovoljan sam žrijebom, igrao sam sa 25. igračem svijeta i protiv takvih ne možete uvijek očekivati pobjedu. Meč je bio dobar, ali svoje šanse nisam iskoristio, posebno u drugom setu. Stvari su se okrenule u njegovu korist, na kraju sam izgubio. Ipak, nisam nezadovoljan svojom igrom. Challenger u Češkoj je došao u vrijeme kada je moje tijelo bilo umorno. Bio sam povrijeđen, glupo je što sam uopće igrao. Imao sam povrijeđena tri ligamenta skočnog zloba, trenutno idem na terapije i nadam se da ću brzo biti spreman. Čeka me egzibicija u Liverpoolu, potom turnir u Nottinghamu, a onda i Wimbledon. Nadam se dobrim rezultatima", izjavio je Džumhur.

Naš teniser je otkrio detalje o svojoj povredi koja ga je donekle omela u pripremama za predstojeće turnire.

"U pitanju su tri ligamenta desnog skočnog zgloba, ali ništa nije slomljeno. Ne radi se o teškoj povredi, ali još uvijek imam bolove. Trenutno hodam, vozim bicikl i lagano trčim, a promjenu pravca ću probati raditi danas. Nastavljam terapije, nadam se da ću biti uskoro spreman za pripreme na travi. Ne želim riskirati jer namjeravam nastupiti na Wimbledonu i Olimpijskim igrama. Povreda me jeste omela, htio sam ranije početi pripreme, ali je dobro to što ću imati prisilan, ali neophodan odmor. Izgubljeno namjeravam nadoknaditi nešto jačim treninzima", rekao je popularni Džumi.

Od nastupa na Wimbledonu ima velika očekivanja.

"To je treći Grand Slam sezone, podloga koja mi trenutno najmanje odgovara. Na Grand Slamovima se puno priča o žrijebovima, od toga mnogo znače rezultati. Ne mogu nešto veliko najavljivati, ali ću dati sve od sebe. Nadam se povoljnom žrijebu, ako budem imao priliku, iskoristit ću je. Pokazao sam da dobro igram na velikim turnirima", kazao je Damir.

Na Olimpijskim igrama će najvjerovatnije nastupiti zahvaljujući Wild Cardu.

"Olimpijske igre su jedna od najvećih događaja u sportu. Ja bih trebao dobiti Wild Card, znat ću sve do 18. juna. Mislim da sam 99 posto na Olimpijskim igrama, radi se o formalnosti", završio je Džumhur.