Osmina finala
9

Collins srušila favorizovanu Kerber, kraj i za Šarapovu na Australian Openu

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Ruska teniserka Marija Šarapova (30. WTA) oprostila se od Australian Opena nakon što je u osmini finala poražena od Australke Ashleigh Barty (15. WTA) rezultatom 2:1.

Meč je trajao dva sata i 25 minuta, a po setovima je bilo 4:6, 6:1 i 6:4 za 15. nositeljicu prvog Grand Slam turnira u sezoni.

Servisi su bili presudni u ovom meču jer je Barty sjajno servirala i ostvarila šest asova, dok je nervozna Šarapova napravila čak 10 dvostrukih grešaka prilikom servisa.

Barty će u četvrtfinalu igrati protiv češke teniserke Petre Kvitove (6. WTA), koja je ranije pobijedila Amerikanku Amandu Anisimovu (87. WTA).

Šokantnu pobjedu ostvarila je američka teniserka Danielle Rose Collins (35. WTA), koja je izbacila favorizovanu Njemicu i bivšu broj jedan Angelique Kerber (2. WTA) i to s uvjerljivih 6:0, 6:2.

Zanimljivo da Collins do ovogodišnjeg Australian Opena nije uspjela ostvariti nijednu pobjedu u prijašnjih pet nastupa na Grand Slam turnirima.

Collins će u četvrtfinalu snage odmjeriti protiv pobjednika iz meča između Amerikanke Sloanee Stephens (5. WTA) i ruske teniserke Anastasije Pavličenkove (44. WTA).