Tenis
0

Bh. teniserke u drugoj grupi Euroafričke zone

FENA
Ženska teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine učestvovat će na turniru Fed cupa u okviru Druge grupe Euroafričke zone od 16. do 21. aprila u Muricijusu.

Prema izboru selektorke Sanje Kovač boje naše zemlje branit će Mervana Jugić-Salkić (289. igačica na WTA listi), Sandra Martinović (305.), Dijana Stojić (722.) i Nadina Šećerbegović.

Pored reprezentacije BiH na turniru igrat će i ekipe Južne Afrike, Gruzije, Portugala, Finske, Grčke, Norveške i Latvije.

Selektorka Sanja Kovač ističe da je u ovom trenutku najvažnije da je osiguran nastup trenutno najboljih bh. igračica i da je zadržana atmosfera koja nas je prošle godine dovela do ubjedljive pobjede u Trećoj grupi Euroafričke zone.

"Još nemamo informaciju koje igračice nastupaju za ostale selekcije. Zvijezde turnira će svakako biti Danilidou iz Grčke, trenutno 41. svjetska igračica na WTA listi i Laine iz Finske, trenutno 140. Naše igračice su odličnoj formi, nemamo razloga da se bojimo bilo koga. Na Mauritius putujemo po novi podvig i plasman u Prvu grupu Euroafričke zone", kazala je Kovač.

Ekipe bit će žrijebane u dvije grupe s po četiri ekipe. Dvije prvoplasirane ekipe na turniru naredne sezone izborit će nastup u Prvu grupu, dok će dvije reprezentacije koje zauzmu posljednje pozicije preći u Treću grupi.