Davis cup
57

Bh. teniseri poraženi od Njemačke, Džumhur i Bašić glatko izgubili u dublu

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od selekcije Njemačke maskimalnim rezultatom 3:0 u okviru prvog kola Svjetske grupe 1.
Nijemci su do ključnog boda došli nakon današnje pobjede u dublu u kojem su Kevina Krawietza i Tim Puetz nadigrali bh. dvojac kojeg su činili Damir Džumhur i Mirza Bašić.

Teniseri naše reprezentacije su poraženi sa 2:0, po setovima je bila 6:4 i 6:2 za njemački par.



Podsjetimo da je jučer Daniel Altmeier donio prvi bod Nijemcima pobjedom nad Nermanom Fatićem, a potom ni u drugom meču BiH nije uspjela ostvariti pozitivan rezultat. Yannick Hanfmann je savladao Damira Džumhura rezultatom 6:2 i 6:1.

Davis Cup je prestižno tenisko takmičenje u muškoj kategoriji, koje se održava u timskom formatu i vodi ga Međunarodna teniska federacija (ITF), a svake godine se takmiče timovi iz više od 140 zemalja svijeta.

Činjenica da je naše zemlja domaćin ovog prestižnog takmičenja je za Mostar i Bosnu i Hercegovinu dodatna šansa za promociju na svjetskom nivou, jer je zbog okršaja reprezentacije BiH i Njemačke koja je peta sila u svijetu, naša zemlja je u fokusu teniske javnosti.