ATP Rotterdam
0

Benneteau izbacio Federera u četvrtfinalu

Totalsport
Julien Benneteau
Julien Benneteau
Francuski teniser Julien Benneteau priredio je senzaciju u četvrtfinalu ATP turnira koji se igra u Rotterdamu. Sa 6-3, 7-5 je pobijedio branitelja naslova Rogera Federera…

Osvajač 17 Grand Slam naslova bio je potpuno neprepoznatljiv u petak. Skupio je gomilu grešaka, a Benneteau, 39. igrač svijeta, sve je kažnjavao. Mogao je 31-godišnji Francuz i ranije okončati meč budući da je napravio break na početku drugog seta. Federer se, međutim, uspio nakratko vratiti, ali je u 12. gemu još jednom ispustio vlastiti servis, a time i meč.

Za Benneteaua je ovo druga pobjeda u karijeri protiv švicarskog genijalca. Bolji je bio i 2009. na Masters 1000 turniru u Parizu, a Federer je slavio u preostala četiri meča koja su međusobno odigrali. Benneteau će u polufinalu igrati protiv boljeg iz meča svoga sunarodnjaka Gillesa Simona i Slovaka Martina Kližana.

U drugom će se polufinalu sudariti drugi nositelj, Argentinac Juan Martin del Potro i Bugarin Grigor Dimitrov. Turnir u Rotterdamu iz serije 500 igra se na tvrdoj dvoranskoj podlozi, uz nagradni fond od 1.27 miliona eura. 

ATP Rotterdam, četvrtfinale:

Benneteau - Federer (1) 6-3, 7-5 Dimitrov - Baghdatis 6-7(4), 7-6(0), 6-3 Del Potro (2) - Nieminen 6-3, 6-4 Simon (5) - Kližan (kasnije)