Glamurozno vjenčanje
832

Atraktivna teniserka Simona Halep udala se za milijardera iz Sjeverne Makedonije

H. H.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Jedna od najljepših teniserki svijeta i dvostruka Grand Slam šampionka Rumunka Simona Halep (29) udala se za milijardera iz Sjeverne Makedonije Tonija Iuruca (42) s kojim je prethodno bila u vezi dvije godine.

Vjenčanje se održalo u Constanci, rodnom mjestu atraktivne teniserke, a prema izvještajima na njemu je bilo prisutno 300 zvanica. Halepova je nosila vjenčanicu veoma kratko, a onda se presvukla i odlučila se za klasičnu haljinu.

Iuruc je poznati biznismen i vlasnik nekoliko firmi, a porijeklom je iz Sjeverne Makedonije. Kako su mediji još ranije otkrili, iza sebe je imao dva neuspješna braka.

"Jako sam uzbuđena. Svakako je to drugačija emocija nego osvojiti Grand Slam. Veoma je lična i duboka stvar. Tenis ostaje važan, ali sanjala sam o udaji i zaista sam jako sretna", kazala je Halep, a prvi koji je objavio fotografije s glamuroznog vjenčanja bio je njen trener Darren Cahill.
Rumunka je osvojila 22 naslova u dosadašnjoj karijeri, uključujući i dva Grand Slam naslova na Roland Garrosu 2018. i Wimbledonu 2019. godine .

Također, Halep je osvojila WTA naslove na svim podlogama - 11 na betonu, dva na travi i devet na zemlji.