Tenis
0

Andy Roddick otkazao Davis Cup

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Najbolji američki teniser Andy Roddick otkazao je nastup u četvrtfinalu Davis Cupa protiv Hrvatske, objavila je Američka teniska federacija.

Roddick je tokom nedjeljnog finala Wimbledona, u kojem je u pet setova izgubio od Rogera Federera, povrijedio kuk i neće ga biti od petka do nedjelje u porečkoj dvorani Žatika u kojoj će hrvatska i američka reprezentacija loviti polufinale Davis Cupa.

Šesti teniser svijeta povrijedio se u osmom gemu četvrtoga seta nakon što se u jednom trenutku okliznuo i pao na travu. Američki selektor Patrick McEnroe umjesto njega je u tim uvrstio 23. igrača svijeta Mardyja Fisha.

  • Andy je bio pouzdan član Davis Cup momčadi zadnjih devet godina i njegova posvećenost takmičenju i saigračima uopće nije upitna. Razumljivo je da njegovo tijelo nakon nedjeljnog finala nije spremno za surovost koja bi ga očekivala protiv Hrvatske. Mardy Fish je veteran reprezentacije i cijenim njegovu dobru volju da se u tako kratkom periodu odazvao. Igrao je dobro u posljednje vrijeme i sretan sam što ćemo ga imati u pojedinačnoj konkurenciji - rekao je McEnroe.

Uz njega, američke boje na zemljanoj podlozi u Poreču će braniti i James Blake (17. na svijetu), te braća Bob i Mike Bryan, ponajbolji svjetski par. Hrvatski selektor Goran Prpić je prijavio Marina Čilića, Ivu Karlovića, Roka Karanušića i Lovru Zovka.