sport
0

Sutra derbi Željezničar - Sarajevo

FENA
Vječiti derbi između Željezničara i Sarajeva na rasporedu je u srijedu na stadionu Grbavica. Ovoga puta gradski rivali će snage odmjeriti u četvrtfinalu Kupa Bosne i Hercegovine.

Željezničar u sutrašnji meč ulazi s imperativom pobjede, jer mu, s obzirom na trenutni položaj na tabeli, eventualno osvajanje Kupa BiH može spasiti sezonu. Plavi s Grbavice najavili su da će u susret sa Sarajevom ući bez kalkulacija s jednim ciljem, a to je pobjeda.

"Nadam se da ćemo iskoristiti prilike i doći do pobjede. Sutra igramo, vjerovatno, najvažniju utakmicu u sezoni, pa se nadam da ćemo podignutih glava napustiti stadion", rekao je kapiten Željezničara Almir Gredić.

Trener Željezničara Dželaludin Muharemović bio je nešto umjereniji u izjavama, navodeći da sutrašnja utakmica neće odlučiti polufinalistu, s obzirom na to da se "drugo poluvrijeme" igra na stadionu Koševo.

"Mi ćemo dati sve da dođemo do pojede. No, ni s takvim ishodom sigurno se neće riješiti pitanje polufinaliste. Mislim da će odluka biti donesena tek na Koševu", rekao je Muharemović.

Trener Sarajeva Husref Musemić kazao je da obje ekipe imaju jednake šanse za prolaz, ali da je njegova momčad u psihološkoj prednosti zbog trenutnog stanja na tabeli.

"U sutrašnji meč ćemo ući s namjerom da postignemo pogodak i ako je moguće dođemo do pobjede. Smatram da smo u određenoj psihološkoj prednosti koja i ne mora mnogo značiti, jer u ovakvim susretima je uvijek rezultat neizvjestan", rekao je Musemić.

Željezničar će u susretu sa Sarajevom nastupiti bez suspendiranih Raščića i Dialibe, dok se na povrede žale Joldić, Spahić i Vladavić. S druge strane Musemić će na raspolaganju imati sve igrače, a jedini pod upitnikom je Džakmić.

Za ovaj meč u prodaju je pušteno 7.000 ulaznica po cijeni od 20 KM (zapad), 7 (sjever) i 5 KM (istok i jug). Susret je na rasporedu u 13.30 sati, uz direktan prijenos na TV Pink.