Takmičenje u Zetri
48

Streljački klub Sarajevo najuspješniji u drugom kolu Premijer lige BiH

E. B.
Jučer je u Strelištu Zetra u organizaciji Streljačkog kluba Sarajevo održano drugo kolo Premijer lige BiH za seniorske i juniorske kategorije.

Nastupili su najbolji strijelci BiH iz 18 klubova u gađanju zračnim oružjem. Postignuta su četiri nova državna rekorda, a jedan je izjednačen.

Više nego ubjedljivi su bili takmičari Streljačkog kluba Sarajevo koji su postavili dva nova državna rekorda i osvojili šest ekipnih i tri pojedinačna prva mjesta.

Ekipa Streljačkog kluba Sarajevo u sastavu Farah Onešćuk, Iman Okan i Aja Basarić je sa 1867,3 kruga postavila novi državni rekord u gađanju zračnom puškom za juniorke.

Ekipa Streljačkog kluba Sarajevo u sastavu Sabrina Drinjaković, Hana Tahirović i Jelena Antonić je sa 1575 krugova postavila novi državni rekord u gađanju zračnim pištoljem za žene.

Ekipa Streljačkog kluba TRB Bijeljina u sastavu Sofija Rakić, Ana Perić i Marija Trifković je sa 1573 kruga postavila novi državni rekord u gađanju zračnim pištoljem za juniorke.

Matej Rašić (SK Geofon Teslić) je sa postignutih 626,8 krugova u gađanju zračnom puškom postavio Novi državni rekod za juniore i izjednačio seniorski rekord.

Kod seniorki puškom prvo mjesto sa novim državnim rekordom osvojila je ekipa SK Sarajevo koja je postigla 1867,3 kruga. Drugo mjesto sa pogođenih 1822,7 krugova je osvojila ekipa SSK Željezničar, a treće takmičarke SK Geofon koje su imale 1796,4 kruga.

U pojedinačnoj konkurenciji vodila se borba do zadnjeg pogotka između takmičarki SK Sarajevo. Ipak, kao i u prvom kolu najbolja je bila Farah Onešćuk koja je imala 622,8 krugova.

Drugo mjesto je pripalo Iman Okan koja je imala 0,4 decimale manje odnosno 622,4 kruga, a treće je pripalo Aji Basarić sa 622,1 pogođena kruga.

Kod seniora puškom najbolji su bili takmičari SK Sarajevo koji su imali 1852 kruga, drugi su bili takmičari SK Visoko koji su imali 1811,6 krugova, treće mjesto pripalo je takmičarima SK Geofon koji su imali samo dva kruga manje.

U pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto je osvojio Matej Rašić (SK Geofon) sa pogođenih 626,8 krugova. Drugo mjesto je pripalo takmičarima SK Sarajevo Nedžadu Fazliji za 620,2 kruga, a treće Nedžadu Džankoviću sa 619,1 krugom.

Kod seniorki pištoljem u ekipnoj konkurenciji prvo mjesto uz novi državni rekord su osvojile takmičarke SK Sarajevo sa pogođenih 1575 krugova. Drugo mjesto sa samo dva kruga manje pripalo je takmičarkama SK TRB Bijeljina, a treće takmičarkama SK Visoko koje su imale 1532 kruga.

Pojedinačno opet je kao i prvom kolu bila najuspješnija takmičarka SK Sarajevo Sabrina Drinjaković koja je imala 535 pogođena kruga. Drugo mjesto pripalo je takmičarkama SK TRB Bijeljina Sofiji Rakić i Mariji Trifković koje su imale 528 odnosno 527 krugova.

I kod senira pištoljem najuspješniji su bili takmičari SK Sarajevo koji su imali 1663 kruga. Drugo mjesto su osvojili takmičari SK Visoko koji su imali 1629 krugova, a treće takmičari SK Megalodon Banja Luka koji su imali 1558 krugova.

Pojedinačno sa pogođenih 569 krugova prvi je bio Nikola Jovičić SK Geofon, drugi Ivan Slijepčević SK Mladost koji je imao 561 krug, a treće Boris Filipovac SK Sarajevo koji je pogodio 559 krugova.

Ekipno kod juniorki puškom su superiorne bile takmičarke SK Sarajevo koje su imale 1867,3 kruga što je ujedno novi državni rekord. Druge su bile takmičarke SSK Željezničar sa 1806,7 kugova, a treće takmičarke SK Geofon koje su imale 1796,4 kruga.

U pojedinačnoj konkurenciji sva tri prva mjesta su osvojile takmičarke SK Sarajevo Farah Onešćuk, Iman Okan i Aja Basarić.

U ekipnoj konkurenciji kod juniora takođe su najbolji bili takmičari SK Sarajevo koji su za tri kruga 1812,6 bili bolji od takmičara SK Geofon, dok je treće mjesto pripalo takmičarima SK Visoko koji su imali 1746 krugova.

Pojedinačno ubjedljiv je bio Matej Rašić (SK Geofon) koji je imao 626,8 krugova. Drugo mjesto osvojio je Bekir Čato (SK Visoko), a treće Benjamin Kurtović (SK Sarajevo).

Kod juniorki pištoljem ekipa SK TRB bila je najbolja, uz Novi državni rekord, sa pogođenih 1573 kruga. Drugo mjesto su osvojile takmičarke SK Tešanj sa 1405 krugova, a treće takmičarke SK Mladost sa pogođena 1393 kruga.

Sofija Rakić i Maria Trifković (SK TRB) su osvojile prvo, odnosno drugo mjesto, a treće je pripalo Hani Tahirović (SK Sarajevo).

Kod juniora vodio se samo pojedinačni plasman jer nije bilo dovoljno ekipa za ekipni plasman. Pobjedio je Ivan Slijepčević (SK Mladost) sa pogođenim 561 krugom. Drugi je bio Husejn Kofrc (SK Sarajevo), a treći Đorđe Milovanović iz OSK Leotar Trebinje.