sport
1

Stojnić poziva Cro Copa na obračun: Želim povratak u UFC

Piše: N. J.
Denis Stojnić
Denis Stojnić
Jedan od najboljih bh. MMA boraca Denis Stojnić ponudio je najboljem hrvatskom borcu Mirku Filipoviću, poznatom kao Cro Cop, 50.000 dolara kako bi "vidjeli ko je najjači na Balkanu".

Uslijedio je poprilično bahat odgovor Mirkovog menadžera Orsata Zovke koji tvrdi da Stojnić nema ni rejtinga ni novca da se bori sa Filipovićem, ali mu je ponudio da bude sparing partner Filipoviću u okviru priprema za meč sa Fedorom Emelianenkom. Na ovu provokaciju oglasio se Stojnić koji je odlučio upoznati širu javnost sa pozadinom svoje ponude Filipoviću.

Zovko ponudio pa otkazao meč

"Zovko mi je u decembru prošle godine ponudio meč sa Mirkom u februaru u Sarajevu, nakon čega je i sam u medijima izjavljivao kako smo i Mirko i ja pristali te da samo još sve treba staviti na papir. Međutim, samo pet dana poslije, on je taj meč otkazao uz obrazloženje da Mirko u martu nastupa na, ja ću reći 'fake' K-1 turniru u Zagrebu, jer tamo nije bilo finalista prošlogodišnjeg K-1 turnira. Zvučno ime je bio Badr Hari koji se trebao boriti protiv Mirka, ali je navodno slomio petu uoči tog meča, da bi dva dana poslije nesmetano šetao u Amsterdamu. Toliko o tome turniru", priča Stojnić za Klix.ba, ističući kako su se Zovko i Filipović očito prepali da bi Stojnić mogao pobijediti Mirka.

Nadalje navodi kako je Zovki ponudio da u junu ili julu ove godine zakaže meč između njega i Mirka u Sarajevu, da bi mu on ponudio neke slabije borce, koji Stojniću ne garantuju povratak u UFC.

"Mene ne zanima Mirko kao Mirko, već povratak u UFC, a to mogu jedino ako dobijem borbu sa Mirkom ili Jeffom Monsonom. Tražio sam od Zovke da mi zakaže meč sa Monsonom, na što je on rekao da nema novca za to, a ja sam mu onda ponudio pola novca i da me kasnije zastupa u UFC-u. Međutim, od toga nije bilo ništa. On je od mene tražio da se borim sa Riccom Rodriguezom, koji mene ne vraća u UFC, te me taj meč ne zanima. Ali, sada želim poručiti Zovki, borit ću se i sa Rodriguezom i napuniti mu dvoranu, jer su njegove manifestacije obično loše posjećene, ako će mi poslije toga zakazati meč ili sa Monsonom ili sa Mirkom. Smatram da sam bolji od obojice i da bi preko njih osigurao povratak u UFC", zaključio je Stojnić.

Iza Filipovića stoji država

Na kraju je dodao da Filipoviću nije mogao ponuditi više od 50.000 dolara. "Za razliku od Filipovića iza kojeg stoji država i čitav tim, ja nemam podršku države i to je iznos koji ja mogu ponuditi. Želim naglasiti da sam ja upisao dva poraza u UFC-u, ali protiv izuzetno jakih i renomiranih protivnika, koji su puno jači od boraca koji su Filipoviću nanijeli šest poraza u UFC-u", naveo je Stojnić.