ZOI, Shauna Rohbock
0

"Staza za sanjke i bob je zločesto brza!"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Američka je olimpijka u bob-dvosjedu, Shauna Rohbock, izjavila da nikad nije vozila po toliko brzoj stazi kao što je ona u Whistleru, na Zimskim olimpijskim igrama.

"Mislim da su organizatori otišli malo predaleko u ovome. Staza za natjecanja u bobu i u sanjkanju jednostavno je zločesto brza", jasno se izrazila Amerikanka, srebrna s Olimpijskih igara u Torinu prije četiri godine.

"Ženski bob-dvosjedi će ovdje premašivati postojeće muške brzinske rekorde. Pa to je smiješno".

"Voljela bih kada bi svi znali kako nam je na toj stazi, pogotovo pri njenom donjem dijelu. Vaš mozak jednostavno ne stigne upravljati vašim rukama, ne stigne obraditi sve potrebne zadatke. U jednom trenutku nekome neće poći za rukom obaviti sve što treba i dogodit će se problemi".

"Nikad nigdje u životu nisam vidjela toliko opasnu i brzu stazu. Staza u St. Moritzu je jedna od najbržih, no ona je također vrlo široka i lakša za svladati. Ovdje su problem zavoji koji dolaze jedan za drugim u donjem dijelu staze. Zaista su preblizu. Obzirom na danu brzinu i njihovu učestalost, jedna se greška umnožava te ste, ukoliko je napravite, zaista u nevolji".

Na istoj stazi pretprošlog je petka, prije svečanog otvorenja Igara, od posljedica ispadanja sa sanjki i udarca u stazine potporne stubove pri brzini od 140-ak kilometara na sat preminuo 21-godišnji gruzijski sanjkaš Nodar Kumaritašvili.