Nakon vijesti o dopingu
141

Soliman i Ćatić nastavili borbu na Twitteru

Klix.ba
Foto: AFP/Arhiv
Foto: AFP/Arhiv
Nakon što je Institut za organsku hemiju iz Kelna, prema pisanju njemačkog Bilda, analizirao uzorke urina australskog boskera Sama Solimana i u utvrdio da je Australac bio dopingovan u meču sa Adnanom Ćatićem (alias Felix Sturm) 1. februara u Dueesedorfu, borba između njih dvojice se nastavila na društvenim mrežama.
Institut je nakon meča analizirao uzorke urina te utvrdio da sadrže nedozvoljenu stimulirajuću supstancu. Saliman će vjerovatno biti pozvan na saslušanje, a o cjelom slučaju će biti upoznata i Agencija za borbu protiv dopinga, kao i Svjetska bokserska federacija.

Dok se stvari konačno ne istjeraju na čistac dvojica boksera nastavljaju komentirati cijeli slučaj na Twitteru. Tako je Soliman napisao da su optužbe da je koristio doping potpuni nonsens i uvreda za njega. "Svako ko me poznaje zna moje stavove o dopingu", napisao je Australac.

S druge strane Ćatić je, također na Twitteru, napisao: "Ah, kakvo iznenađenje! Soliman i njegov tim negiraju da je bio dopingovan".

Njemački bokser bh. korjena je pozvao Solimana da prestane lagati ljudima i da se poštedi davanja novog uzorka za testiranje. To su samo neke od izjava koje su bokseri pisali na Twitteru.

Nakon svega Ćatić je na Instagramu danas objavio fotografiju Dubaija i napisao: "A sada se prvo idem opustiti na kauču".