sport
0

Slišković: Podjela bodova je najrealnija

NINA
Iako za utakmicu sa Srbijom i Crnom Gorom bh. reprezentativcima nije zadan imperativ pobjede, svi su znali da bi svaki drugi rezultat osim pobjede izabranicima Blaža Sliškovića znatno umanjio šanse za odlazak na SP 2006. u Njemačkoj.

Očekivanja pesimista su se i obistinila - nakon dvije domaće utakmice protiv Španjolske i SCG-a najbolji bh. nogometaši sakupili su (samo) dva boda koja im, kako sada stvari stoje, neće puno pomoći za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Slišković je nakon utakmice bio vidno nezadovoljan, a pitanje jednog od novinara “zašto škripi u realizaciji” gotovo da ga je naljutilo.

“Pravimo šanse, a i oni su pravili pa nisu zabili. Današnje utakmice ne završavaju velikim rezultatima. Danas imaš dvije prilike, i ako jednu iskoristiš, pobijedit ćeš, a ako ne, bit ćeš kažnjen. Njihov golman je u dva navrata dobro intervenisao, kao što je i naš Tolja, tako da je neriješeni možda i najrealniji rezultat”, kazao je Baka.

Igrači nisu bili razočarani. Mirko Hrgović je bio zadovoljan igrom, a, prema njegovu mišljenju, za toliko potrebnu pobjedu nedostajalo je sreće.

“Najbitnije da nismo izgubili. Što se tiče realizacije, o tome smo pričali i prije utakmice. Nikako da dođe neki otpadak, da imamo malo sreće. Isto tako ni oni nisu imali sreće, Tolja nas je nekoliko puta spasio. Dva boda su tu, šanse još imamo, a Srbiji i Crnoj Gori neće biti lako s nama ni u Beogradu.”

Remi protiv reprezentacije SCG-a rezultatski i nije baš ohrabrujući, no sigurno nije katastrofa. Možda najbolji komentar, a moramo reći i najbliži istini, dao je Sergej Barbarez, koji je i ovaj put, kao i uvijek, bio hladne glave, kako u utakmici, tako i poslije nje.

“Krenuli smo s ciljem da dobijemo, imali smo više šansi, ali oni su imali posljednju šansu, i mislim da smo na kraju svi zadovoljni”, kazao je Barbarez i dodao da dva boda u dva prva susreta nikako nisu malo za malu Bosnu i Hercegovinu.

“Samo dva boda protiv SCG-a i Španije?! Prošle godine startali smo porazima protiv Rumunjske i Norveške, a sad smo protiv jedne od najjačih reprezentacija skupine odigrali neriješeno. Duge su kvalifikacije. Prošle smo loše počeli pa smo na kraju opet imali velike šanse za odlazak u Portugal. Šanse su i dalje tu, a više ćemo moći reći nakon Belgije i Litve. Sa svim reprezentacijama se možemo nositi i nakon dvije utakmice još smo u igri, što je za nas, malu državu, velik uspjeh”, kazao je Barbarez.

BiH – SCG 0:0

SARAJEVO – Stadion Koševo. Gledatelja: 27.000. Glavni sudac: Gilles Veisseiere. Pomoćnici: Frederic Arnault, Serge Vallin. Četvrti sudac: Claude Colombo (svi Francuska). Delegat: Theodore Theodoridis (Grčka).

BIH: Tolja 7, Spahić 6,5, Papac 6 (od 78. Crnogorac -), Grlić 6,5, Misimović 6, Bajić 6,5 (od 63. Hrgović -), Bolić 6, Blatnjak 7, Barbarez 6,5, Baljić 6 (od 80. Bajano -), Bešlija 7.

SCG: Jevrić 7, Dragutinović 6,5, Duljaj 6,5, Gavrančić 6, Koroman 6,5 (od 90. Brnović -), Vukić 6,5, Milošević 6 (od 76. Pantelić - ), Stanković 6,5, Đorđević 6 (od 60. Marković 6), Ljuboja 7,5, Krstajić 6.

Žuti kartoni: Đorđević, Vukić (SCG). Igrač utakmice: Daniel Ljuboja.

Skupina 7:

Litva 2 1 1 0 5:1 4 SCG 2 1 1 0 3:0 4 Španija 2 1 1 0 3:1 4 BiH 2 0 2 0 1:1 2 Belgija 2 0 1 1 1:3 1 San Marino 2 0 0 2 0:7 0