Skijanje
0

Snježna kraljica: Pobjeda za Schild, Ana Jelušić druga

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Vodeća skijašica Svjetskog kupa Austrijanka Marlies Schild pobjednica je trećeg izdanja "Snježne kraljice", slalomske utrke Svjetskog kupa na zagrebačkom Sljemenu.

Schild je obranila prošlogodišnju pobjedu, te upisala četvrti trijumf u pet slalomskih utrka ove sezone (Levi, Aspen, Val d'Isere, Zagreb). Jedini kiks upisala je u Semmeringu gdje je bila treća, javlja Hina.

Schild je uoči druge vožnje imala 1.40 sekunde prednosti što je usprkos velikoj pogrešci na startu znalački sačuvala. Međutim, to nije uspjela drugoplasirana nakon prve vožnje Šveđanka Anja Person koja je u donjem dijelu staze pala i ostala je bez plasmana.

Hrvatska skijašica Ana Jelušić ostvarila je rezultat karijere osvojivši drugo mjesto, zaostavši za pobjednicom 1.66 sekunde

Premda se činilo kako će privremenim odlaskom Janice Kostelić hrvatsko žensko skijanje ostati bez vrhunskih rezultata, 20-godišnja Riječanka ove sezone skija sjajno i nadmašila je četverostruku olimpijsku pobjednicu, barem što se tiče Sljemena. Ana je današnjim drugim mjestom ostvarila najbolji rezultat hrvatskog skijanja u kratkoj povijesti Snježne kraljice, nadmašivši lanjsko treće mjesto Janice Kostelić.

Treća pozicija pripala je Čehinji Šarki Zahrobskoj, tek 14-oj nakon prve vožnje.

Inače, pobjednica trećeg izdanja Snježne kraljice, osim bodova u Svjetskom kupu i novčane nagrade od 60.000 eura dobila je i kristalnu krunu.

Nagradni fond utrke ove godine je iznosio 165.000 eura, a osim pobjednice novčane nagrade su dobile sve skijašice do 30. mjesta. Drugoplasirana Ana Jelušić dobila je 30.000 eura, Čehinja Šarka Zahrobska je za treće mjesto dobila 15.000 eura, četvrto mjesto donijelo je Talijanki Chiari Costazzi 8.000 eura, dok je Amerikanka Resi Stiegler za petu poziciju nagrađena sa 6.000 eura. Najmanja nagrada je za 30. poziciju i oni iznosi 1.000 eura.