99 takmičara
86

Slalomskim utrkama završen 14. Ski kup Srebrna lisica na Bjelašnici

E. B.
Utrkom slaloma uspješno je završen 14. Ski kup Srebrna u organizaciji Ski kluba Bjelašnica.

U okviru zvaničnog kalendara takmičenja Ski saveza u utrci slaloma se takmičilo 99 djevojčica i dječaka u dobi od 10 do 16 godina iz 11 BH ski klubova u kategorijama U12, U14 i U16.

I posljednji dan takmičenja je potvrdio da se možemo nadati novim bosanskohercegovačkim zvijezdama u alpskim skijaškim disciplinama na međunarodnoj sceni.

Naša djeca su još jednom demonstrirala izuzetne tehničke sposobnosti i ostvarili odlične rezultate. A najuspješniji u trci slaloma su bili:

U12 djevojčice: Dalija Jusupović, SK Bjelašnica

U12 dječaci: Rajan Murtić, SK Bjelašnica

U14 djevojčice: Esma Behrić, SK Ilidža

U14 dječaci: Anur Mehić, SK Naš Tim

U16 djevojčice: Rukaja Hasanbegovič, SK Bjelašnica

U16 dječaci: Izet Lut Osmanagić, SK Naš Tim

"Praznik skijanja je upotpunio izuzetni program koji je pripremio Mahir Beathouse. Naša prelijepa Bjelašnica je slalomašima još jednom pokazala koliko je nepredvidiva i na ovaj dan - sunce je u roku par sati zamijenio veliki vjetar. No, mladi skijaši su do kraja proslavili uspješan završetak ski kupa. Iskrene čestitke našim takmičarima i veliko hvala sponzorima i prijateljima kluba bez kojih ništa od ovog ne bi bilo moguće", poručili su iz Ski kluba Bhjelašnica.

Ski klub Bjelašnica zahvaljuje se pokroviteljima: Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Minstarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo, Općina Trnovo, Ooćina Novo Sarajevo, te mnogobrojim sponzorima: VISA i UniCredit Bank, BH Telecom, RamaGlas, Hano, Adriatic osiguranje, Oaza, Grand kafa, Moj stomatolog, Hotel Han, HL group, Only one, Connecta, Discover me academy, Dur Dental, Curaprox, Orthos, Neimari, Lake.

Posebno hvala medijski pokrovitelji: Klix.ba, Sportsport.ba, Avaz, Al Jazeera Balkans, TV Sarajevo, N1, ski.ba, RSG radio i Antena radio, poručili su iz Ski kluba Bjelašnica.