Svjetski skijaški kup
0

Potpisivanje protokola za kandidaturu Sarajeva

FENA
U ponedjeljak 15. septembra, na olimpijskoj planini Bjelašnici bit će upriličeno potpisivanje Protokola za izradu aplikacije za kandidaturu Grada Sarajeva za domaćina Svjetskog skijaškog kupa za žene 2011./2012.

Protokol će potpisati gradonačelnica Grada Sarajeva Semiha Borovac, predsjednik SKI saveza BiH Ramiz Mehmedagić i direktor KJP ZOI ’84. OCS d.o.o. Nedžad Ajnadžić.

Protokolom će biti definirane dužnosti i obaveze triju strana (potpisnika) vezano za pripremu aplikacije FIS-a kojom će se Grad Sarajevo kandidirati za domaćina Svjetskog kupa.

"Jedan od preduvjeta za održavanje Svjetskog kupa je izgradnja žičare kabinskog tipa, a za aplikaciju je potrebno i da doradimo staze, u smislu konfiguracije i nagiba", kazao je za Fenu direktor KJP ZOI '84. OCS d.o.o. Nedžad Ajnadžić.

Ugovor o finansiranju projekta “Kabinska žičara Babin do - vrh Bjelašnice” potpisan je u petak u Sarajevu, a potpisali su ga direktor KJP ZOI '84. OCS d.o.o. Nedžad Ajnadžić i direktor ASA LEASING-a Alen Hujić.

Početak radova na realizaciji projekta očekuje se krajem ovog mjeseca, a završetak krajem jula 2009..

Kabinska žičara biti će jedna od najsavremenijih žičara u svijetu, urađena u dvije sekcije ukupne dužine 2.700 metara, kapaciteta 97 kabina s mogućnošću prijevoza po osam osoba, te jednom VIP kabinom.