Skijanje
0

Kostelić: Na tatinim slalomima nema slučajnih pobjednika

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Staza za kombinacijski slalom, koju je na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju postavio hrvatski trener Ante Kostelić, ponovno je izazvala polemike među skijašima zbog svoje težine.

U očevu je odbranu i ovom prilikom stao Ivica Kostelić koji je u petak osvojio srebrenu medalju u super-kombinaciji, zaostavši za pobjednikom, Švicarcem Sandrom Villetom, 34 stotinke. Mnogi skijaši nisu uspjeli završiti slalom, među njima i francuska uzdanica Alexis Pinturault.

"Znam da je bilo puno rasprava o stazi. Moj otac je stara škola u usporedbi s ovim što se radi otkad je uvedeno pravilo mjerenja u Svjetski kup. Danas s metrom u rukama svako može postati improvizirani postavljač staza. Nisu mi tatine staze draže zato što ih on postavlja, nego zato što one potiču skijaše na propitkivanje i razmišljanje. Na tatinim slalomima nema slučajnih pobjednika, morate biti inteligentni, a to je priroda ovog sporta. Sandro je danas bio najbolji i zaslužio je pobjedu", rekao je Ivica u izjavi koju prenosi francuski dnevnik L'Equipe.