Skijanje
0

Janica Kostelić završila nastup u Torinu?

FENA
Hrvatska skijašica Janica Kostelić gotovo sigurno više neće nastupati na Zimskim Olimpijskim igrama u Torinu.

Janica je najavila kako najvjerojatnije neće nastupati na veleslalomskoj utrci, posljednjoj u ženskoj alpskoj skijaškoj konkurenciji, koja je na rasporedu u petak.

Janica je u srijedu završila kao četvrtoplasirana u slalomu, a Anja Paerson osvojila je prvu zlatnu medalju u karijeri.

"Bolesna sam i osjećam se stvarno loše. Gotova sam. Postoje vrlo male, napominjem, male šanse da ću skijati. Stvarno više nemam snage", kazala je Janica, a prenosi Reuters.

"Što se tiče ovih Igara, gotovo je. Stvarno ne mogu, ovo je previše za moje tijelo. Danas sam pokušala, dala sam sve od sebe i to je to." - dodala je.

Ozren Mueller, glasnogovornik hrvatske skijaške reprezentacije potvrdio nam je kako su male šanse da Janica u petak nastupi.

"Janica se ne može riješiti gripe a da ne legne bar tri dana u krevet. Za kombinaciju i Super-G je još imala snage, no sada joj se bolest vraća i neophodna je rekuperacija", izjavio je Mueller.

Janica je s četiri zlatne medalje izjednačena s Norvežaninom Kjetilom Andreom Aamodtom, a osvoji li još jednu zlatnu medalju postaće prva skijašica kojoj je to pošlo za rukom.

Janica će Torino, osim po bolesti i iscrpljenosti, pamtiti po zlatnoj medalji u kombinaciji i srebrnoj u superveleslalomu te po osvojenoj "tituli" najuspješnije olimpijske skijašice svih vremena sa čak šest medalja.