SK skijašica
0

Görgl vodeća u veleslalomu u Kranjskoj Gori, Maze deveta

Totalsport
Elisabeth Görgl
Elisabeth Görgl
Austrijanka Elisabeth Görgl bila je najbrža u prvoj vožnji veleslaloma za Svjetski kup skijašica, koji se održava u Kranjskoj Gori.

Zbog nedostatka snijega na mariborskom Pohorju, 48. izdanje Zlatne lisice prebačeno je u Kranjsku Goru, inače redovitu postaju muškog Svjetskog kupa. Prvu vožnju veleslaloma najbolje je odradila Görgl. Francuskinja Tessa Worley na drugom mjestu za njom zaostaje 29 stotinki, a Talijanka Federica Brignone na trećem za 59 stotinki.

Prvih deset skijašica iz prve vožnje je unutar jedne sekunde. Amerikanka Lindsey Vonn, uvjerljivo vodeća u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa, drži petu poziciju s 86 stotinki sporijim vremenom od vodeće Austrijanke.

Njemica Viktoria Rebensburg, trenutno vodeća u poretku veleslaloma, drži sedmo mjesto sa 88 stotinki zaostatka za vodećom, dok je najbolja slovenska skijašica Tina Maze deveta. Za Görgl kasni 96 stotinki, iako je od nje imala za dvije stotinke bolje prolazno vrijeme na prvom prolaznom vremenu.

Druga vožnja počet će u 13.15 sati, a u nedjelju je na rasporedu i slalom skijašica u Kranjskoj Gori.Svjetski kup skijašica, veleslalom u Kranjskoj Gori, prva vožnja:1.Görgl (Aut) 1:00.522. Worley (Fra) +0.293. Brignone (Ita) +0.594. Karbon (Ita) +0.715. Vonn (SAD) +0.86 ...