Skijanje
1.6k

Dva zlata za Bosnu i Hercegovinu i bh. Pahulju Ilmu Kazazić

Klix.ba
Paraolimpijka u alpskom skijanju Sarajka Ilma Kazazić, poznatija kao bh. Pahulja, skijašica vučijeg sraca, od danas je svojoj Bosni i Hercegovini, Paraolimpijskom komitetu i svom skijaškom klubu Ilmer donijela još dvije zlatne medalje.

Njena borba i upornost, ne samo da pomijera granice medicinskog stanovišta, već svakog normalnog čovjeka, navodi na razmišljanje da čovjek baveći se sportom i sportskim aktivnostima, može uz dosta volje, pomjerati granice do jučer, nemogućeg.

Alpsko skijanje je kako Ilma često ističe, način zdravog življenja. Bosanskohercegovačke ljepotice u okruženju Bjelašnica, Igman, Jahorina i Vlašić su samo neke destinacije, gdje ova mlada skijašica nalazi snagu, pobjeđuje melahoniju i obezbjeđuje sebi zdravi način života i slobode.

Stoga je i ne zovu slučajno bh. Pahulja, jer za svoje prijatelje u gradskoj sredini, ona to u stvarnosti i jeste, jer svojom pojavom obično najavljuje proljeće.

Isplatilo se, Ilma je danas u Ravascletto-Zoncolan (Italija) na IPCAS takmičenju, disciplinama slalom i veleslalom briljirala i svojoj zemlji podarila dvije medalje, jednu za ljubav, a jednu za inat.

Ova Novogradska dama, iako ima tek 17 godina, za svoje uspjehe ne zaboravlja se zahvaliti svojim trenerima i predstavnicima Atomica, koji su sponzori njene vrhunske skijaške opreme.

Iz skijaškog kluba Ilmer najavljuju, ukoliko im finansijske prilike budu omogućavale, bh. Pahulja Ilma Kazazić boje svoje države, časno i dostojanstveno će braniti na još dva velika evropska događaja u Češkoj i Francuskoj, a do tada predstoje joj školske obaveze u Petoj gimnaziji, čiji je učenik i IT Akademiji, kojima je ističu, također jako predana.